מעשנת בשר

מעשנת בשר גשר הזיו

מעשנת בשר ביתית PRO 402

  • מעשנת בשר איכותית. מעשנת פחמים ביתית מקצועית.
  • אידיאלי לשימוש בחצר, בגינה, על הגג או במרפסת פתוחה.
  • נוחות הפעלה, הפרדה בין תא הבעירה לתא העישון.
  • בקרה מושלמת, יחידת סחרור, מגש פחמים מבודד. שמירת חום מעולה.
  • מעדן של בשר מעושן, נימוח בפה, ומותיר טעם של עוד.
  • מפרט טכני מנצח, מהיצרן הוותיק בישראל.

מבצע

מעשנת בשר דגם 402 PRO , במחיר מבצע: 

(במקום 3515 ₪)

*המבצע עד גמר המלאי ! אפשרות משלוח לכל הארץ.

מפרט טכני

מעשנת בשר – דגם 402 PRO

קיבולת

עד 10- 15 ק"ג בשר בממוצע

הקיבולת תלויה לא רק בגודל הרשתות אלא גם במשקל הנתחים. אם נעשן דגים קלי משקל… ,אפשר להגיע למשקל כולל נמוך, אבל אם נניח על כל רשת שני נתחים בינוניים של אנטריקוט, כל אחד 2.5 – 2 ק"ג, וסה"כ 4 רשתות, אפשר לחשב ולהגיע לתוצאה מכובדת… כל רשת בגודל 35*35 ס"מ.

מקור אנרגיה

פחמים או עץ או שבבים או נסורת, או שילוב שלהם

לרוב משתמשים בפחמים. הסוג הנפוץ בארץ הוא פחם הדרים, המתאים לעישון אין תלות תמידית בספק יחיד של פלטות יצוקות (פאלטס) לעישון, כפי שקיים במעשנות חשמל / גז. מה עוד שלא ניתן לדעת מה באמת הרכב היציקה של חומר הבעירה, מה הכימיקלים שנוספו להן . חשוב לדעת, כי אנשי מקצוע, שפים, מסעדות, אנשי קייטרינג, משתמשים במעשנות פחמים בלבד. הטעמים המשובחים והארומות הטובות ביותר יתקבלו בעישון עם פחמים או עץ.

בקרה לכניסת אויר לתא הבעירה, לויסות חום ועשן

מגוף פנימי, לויסות מעבר חום ועשן, מתא הבעירה, לתא העישון

בקרה ייחודית ויעילה ביותר, לשליטה על המעבר הפנימי בין תא הבעירה לתא העישון. באמצעות ידית חיצונית, ניתן לווסת את המעבר, ולשלוט באופן מדויק על הטמפרטורה במעשנת וכמות העשן. להבדיל מהבקרה על כניסת האוויר מבחוץ אל תא הבעירה, הרי שהמגוף מאפשר תגובה מהירה ומדויקת.

תבניות נשלפות לקליטת השומן הנוזל, ולהוספת מים

כל השומן הנוזל מנתחי הבשר נאסף בתבניות מתאימות, ואינו מגיע אל תא הבעירה. לפיכך אינו נדלק ונשרף. להבות אש, ובוודאי להבות הנוצרות משומן העולה באש, מזיקות לתהליך העישון, ויוצרות טעמי לוואי לא רצויים. כל תהליך העישון נעשה באמצעות עשן עדין, העולה מהגחלים הלוחשות, שזהו העשן הרצוי לעישון בשר ודגים. הוספת מים לתבניות, יוצרת אידוי ותרומה לעסיסיות הבשר המעושן.

יחידת סחרור, לפיזור אחיד של חום ועשן

האוויר החם והעשן העולים מתא הבעירה אל תא העישון עולים בסחרור (סירקולציה). תכונה ייחודית זו מאפשרת עישון אחיד וצלייה אחידה של כל נתחי הבשר, ללא תלות היכן הם מונחים או תלויים במעשנת. האחידות בעישון ובצליית הבשר מונעים את הצורך לשנות מיקום של הנתחים תוך כדי התהליך, וכן את הצורך להפוך את הנתח.

רשתות נשלפות

הרשתות יושבות בתושבות כפולות. ניתן לשלוף את הרשת יותר ממחצית המהלך, והיא לא תיפול. לנוחיות הכנסת והוצאת נתחים…. ניתן לשלוף את הרשתות העליונות, ולעשן בתליה וגם על הרשתות, בו זמנית.

אפשרות עישון בתליה

בחלק העליון של תא העישון, ישנן תושבות מתאימות לתליית נתחי הבשר. עישון בתלייה מאפשר גם ניצול נכון של תא העישון.

דלת זכוכית לתא העישון

דלת הזכוכית מאפשרת צפייה בנתחי הבשר, תוך כדי תהליך העישון. חוסך כמובן את הצורך בפתיחות מיותרות ואיבוד חום. דלת הזכוכית נותנת חזות מרשימה ומעוררת תאבון. אמנם, נושא הבידוד חום אינו רלוונטי למתקן הפועל בטמפרטורות של 90-100 מעלות, אולם כדאי לדעת שזכוכית היא אחד החומרים המבודדים ביותר.

פתיחה חזיתית של תא העישון

פתיחה חזיתית של תא העישון מאפשרת גישה ישירה לכל הרשתות, ולכל הנתחים במעשנת. אין צורך לשלוף רשת עליונה כדי להגיע אל הרשת שמתחתיה. פתיחת דלת חזיתית, במתקן שיש בו חום, מונעת את בריחת החום. להבדיל מפתיחה עליונה. פתחת – ברח החום !

טרמומטר אינטגרלי

אפשרות לעישון קר

מעשנת הבשר מותאמת לחיבור מודולרי, ליחידה נפרדת, אשר הופכת את המעשנת, למעשנת בעישון קר. מאפשר עישון קר של בשר, דגים וגבינות.

ידית אחיזה וגלגלים, לשינוע קל

מגש פחמים ייחודי, נשלף

מגש הפחמים בנוי כך שהפחמים מקבלים אוויר גם מחלקו התחתון. כך נוצרת ניצולת גבוהה יותר של הבעירה. כמו כן, מגש הפחמים מבודד וללא מגע לתחתית המעשנת או דפנותיה. כך, כל האנרגיה עוברת אל תא העישון, ולא לגוף.

מגש אפר נשלף

ארובה

יש חשיבות לעישון עם עשן טרי, המגיע מתא הבעירה, למטה, ויוצא מהארובה, למעלה. ארומות העישון המתקבלות מעשן טרי, משובחות יותר מאשר עישון בשר בעשן כלוא.

ניקוי קל

כל האביזרים שרצוי לנקות, נשלפים. רשתות, תבניות השומן, מגש פחמים, מגש אפר. שולפים. מרוקנים. מחזירים.

אחריות מלאה

מידות כלליות (ברוטו)

שטח רצפה: 46 X 46 ס"מ
גובה ללא ארובה: 125 ס"מ

הארובה נשלפת. מוסיפה עוד 30 ס"מ לגובה.

חוברת הדרכה ומתכונים מהודרת

מורכב ומוכן לשימוש

אין צורך בהרכבה. אין הוראות הרכבה.

קיבולת

הקיבולת תלויה לא רק בגודל הרשתות אלא גם במשקל הנתחים. אם נעשן דגים קלי משקל, אפשר להגיע למשקל כולל נמוך, אבל אם נניח על כל רשת שני נתחים בינוניים של אנטריקוט, כל אחד 2.5 – 2 ק"ג, וסה"כ 4 רשתות, אפשר לחשב ולהגיע לתוצאה מכובדת… כל רשת בגודל 35*35 ס"מ.

קרא עוד

מקור אנרגיה

לרוב משתמשים בפחמים. הסוג הנפוץ בארץ הוא פחם הדרים, המתאים לעישון אין תלות תמידית בספק יחיד של פלטות יצוקות (פאלטס) לעישון, כפי שקיים במעשנות חשמל / גז. מה עוד שלא ניתן לדעת מה באמת הרכב היציקה של חומר הבעירה, מה הכימיקלים שנוספו להן . חשוב לדעת, כי אנשי מקצוע, שפים, מסעדות, אנשי קייטרינג, משתמשים במעשנות פחמים בלבד. הטעמים המשובחים והארומות הטובות ביותר יתקבלו בעישון עם פחמים או עץ.
קרא עוד

בקרה לכניסת אויר לתא הבעירה, לויסות חום ועשן

מגוף פנימי, לויסות מעבר חום ועשן, מתא הבעירה, לתא העישון

בקרה ייחודית ויעילה ביותר, לשליטה על המעבר הפנימי בין תא הבעירה לתא העישון. באמצעות ידית חיצונית, ניתן לווסת את המעבר, ולשלוט באופן מדויק על הטמפרטורה במעשנת וכמות העשן. להבדיל מהבקרה על כניסת האוויר מבחוץ אל תא הבעירה, הרי שהמגוף מאפשר תגובה מהירה ומדויקת.
קרא עוד

תבניות נשלפות לקליטת השומן הנוזל, ולהוספת מים

כל השומן הנוזל מנתחי הבשר נאסף בתבניות מתאימות, ואינו מגיע אל תא הבעירה. לפיכך אינו נדלק ונשרף. להבות אש, ובוודאי להבות הנוצרות משומן העולה באש, מזיקות לתהליך העישון, ויוצרות טעמי לוואי לא רצויים. כל תהליך העישון נעשה באמצעות עשן עדין, העולה מהגחלים הלוחשות, שזהו העשן הרצוי לעישון בשר ודגים. הוספת מים לתבניות, יוצרת אידוי ותרומה לעסיסיות הבשר המעושן.
קרא עוד

יחידת סחרור, לפיזור אחיד של חום ועשן

האוויר החם והעשן העולים מתא הבעירה אל תא העישון עולים בסחרור (סירקולציה). תכונה ייחודית זו מאפשרת עישון אחיד וצלייה אחידה של כל נתחי הבשר, ללא תלות היכן הם מונחים או תלויים במעשנת. האחידות בעישון ובצליית הבשר מונעים את הצורך לשנות מיקום של הנתחים תוך כדי התהליך, וכן את הצורך להפוך את הנתח.
קרא עוד

רשתות נשלפות

הרשתות יושבות בתושבות כפולות. ניתן לשלוף את הרשת יותר ממחצית המהלך, והיא לא תיפול. לנוחיות הכנסת והוצאת נתחים…. ניתן לשלוף את הרשתות העליונות, ולעשן בתליה וגם על הרשתות, בו זמנית.
קרא עוד

אפשרות עישון בתליה

בחלק העליון של תא העישון, ישנן תושבות מתאימות לתליית נתחי הבשר. עישון בתלייה מאפשר גם ניצול נכון של תא העישון.

דלת זכוכית לתא העישון

דלת הזכוכית מאפשרת צפייה בנתחי הבשר, תוך כדי תהליך העישון. חוסך כמובן את הצורך בפתיחות מיותרות ואיבוד חום. דלת הזכוכית נותנת חזות מרשימה ומעוררת תאבון. אמנם, נושא הבידוד חום אינו רלוונטי למתקן הפועל בטמפרטורות של 90-100 מעלות, אולם כדאי לדעת שזכוכית היא אחד החומרים המבודדים ביותר.
קרא עוד

פתיחה חזיתית של תא העישון

פתיחה חזיתית של תא העישון מאפשרת גישה ישירה לכל הרשתות, ולכל הנתחים במעשנת. אין צורך לשלוף רשת עליונה כדי להגיע אל הרשת שמתחתיה. פתיחת דלת חזיתית, במתקן שיש בו חום, מונעת את בריחת החום. להבדיל מפתיחה עליונה. פתחת – ברח החום !
קרא עוד

טרמומטר אינטגרלי

אפשרות לעישון קר

מעשנת הבשר מותאמת לחיבור מודולרי, ליחידה נפרדת, אשר הופכת את המעשנת, למעשנת בעישון קר. מאפשר עישון קר של בשר, דגים וגבינות.
קרא עוד

ידית אחיזה וגלגלים, לשינוע קל

מגש פחמים ייחודי, נשלף

מגש הפחמים בנוי כך שהפחמים מקבלים אוויר גם מחלקו התחתון. כך נוצרת ניצולת גבוהה יותר של הבעירה. כמו כן, מגש הפחמים מבודד וללא מגע לתחתית המעשנת או דפנותיה. כך, כל האנרגיה עוברת אל תא העישון, ולא לגוף.
קרא עוד

מגש אפר נשלף

ארובה

יש חשיבות לעישון עם עשן טרי, המגיע מתא הבעירה, למטה, ויוצא מהארובה, למעלה. ארומות העישון המתקבלות מעשן טרי, משובחות יותר מאשר עישון בשר בעשן כלוא.
קרא עוד

ניקוי קל

כל האביזרים שרצוי לנקות, נשלפים. רשתות, תבניות השומן, מגש פחמים, מגש אפר. שולפים. מרוקנים. מחזירים.

אחריות מלאה

מידות כלליות (ברוטו)

שטח רצפה: 46 X 46 ס"מ
גובה ללא ארובה: 125 ס"מ
הארובה נשלפת. מוסיפה עוד 30 ס"מ לגובה.

חוברת הדרכה ומתכונים מהודרת

מורכב ומוכן לשימוש

אין צורך בהרכבה. אין הוראות הרכבה.

המטרה של מעשנת בשר הוא צלייה בחום נמוך, למשך זמן ארוך (מוגדר כ"בישול איטי" – SLOW COOCKING), כאשר את הנתח אופף עשן עדין, לאורך התהליך, אשר נותן לבשר את ארומות העישון, וטעמים עמוקים ועשירים. התוצאה היא שדרוג של כל סוגי הבשר ויכולת לייצר מנות מופלאות באמצעות מעשנת הבשר, גם בחצר, בגינה או במרפסת, אבל חשוב לדעת כיצד לבחור את המעשנה הנכונה.

פרמטרים חשובים לבחירת מעשנה איכותית :

א. סוג המעשנה ומקור החום –  ישנן מעשנות בשר הפועלות על גז, ישנן הפועלות באמצעות חשמל, וישנן מעשנות בשר הפועלות בדרך הקלאסית, והנפוצה ביותר בעולם – מעשנת פחמים.

אין ספק שטעמי העישון המושלמים מתקבלים באמצעות עישון אמיתי "על מלא"- עישון באמצעות פחמים. (לראייה – כמעט ואין אנשי מקצוע, שפים, אנשי קייטרינג וכו', שעובדים עם מעשנת בשר שאינה פועלת באמצעות פחמים…). שימוש בפחמים איכותיים, הבוערים לשעות רבות ומספקים חום גבוה, מאפשרים עישון בשר נוח וקל, ביחד עם טעמי העישון האמיתיים.

כדאי לזכור שעישון על גז עלול להותיר טעמי לוואי בבשר, ועישון חשמלי עם מערכת חשמל ומכניקה, הנמצאים בחצר לאורך זמן, עלולים להתקלקל… מה עוד שלעיתים ישנה תלות בספק יחיד של חומר הבעירה.

ב. מעשנת בשר שוכבת או עומדת – הבדל נוסף הוא בין מעשנת בשר עומדת לבין מעשנת בשר שוכבת. במעשנת עומדת, המדפים / רשתות הם אחד מעל השני, ותא הבעירה נמצא למטה.

במעשנת שוכבת, תא הבעירה נמצא בצד, וסידור הנתחים ברובו אופקי.

במעשנת עומדת, כיוון זרימת החום הוא אנכי, מתא הבעירה למטה, לכיוון נתחי הבשר שמעל. זהו כמובן כיוון זרימה טבעי של חום, ולכן כל הנתחים מקבלים כמות חום ועשן שווים. לעומת זאת, במעשנת שוכבת, יכולה להיווצר חוסר אחידות בצליית הבשר (חום לא זורם לכיוון אופקי…).  כמו כן, במעשנת שוכבת, הפתיחה היא עילית. לכן בכל פתיחה, החום בורח.  במעשנת בשר עומדת, הפתיחה היא חזיתית, ובריחת החום היא מינימלית.

 

ג. מפרט טכני – חשוב לבחון ולהשוות את המפרט הטכני של מעשנת הבשר.  מפרט איכותי הוא זה המכיל יכולת שליטה ובקרה של תהליך העישון, יכולת ניקיון ותחזוקה של המעשנה, עמידות ללא תקלות לאורך שנים. המפרט הטכני מאפשר להבדיל בין "קופסא", לבין מעשנת בשר איכותית, גם אם במראה החיצוני קיים דימיון…

 

ד. התאמות אישיות – מעשנת בשר טובה היא כזו שנוחה לעבוד איתה גם ברמה האישית. בשביל להבטיח את זה, צריך לבדוק האם במעשנה יש מגופים מתכווננים, האם הידיות נוחות לתפעול, האם יש דלת עם חלון זכוכית למעקב אחר תהליך העישון בלי לגרום לבריחת חום, האם יש גלגלים וידית אחיזה, האם יש מקום להעברת חוטי פרובים של מדחום ננעץ לבשר, ועוד…

 

ה. ממי קונים – כדאי לבדוק את המוניטין של היצרן, שנות הוותק בישראל, חוות דעת של לקוחות, כדי להחליט נכון…

סדנת ברזל – גשר הזיו, גאה להיות יצרן מעשנות הבשר הוותיק בישראל, וגאה להציג מעשנת בשר תוצרת ישראל. חוץ מתהליך ייצור מקומי ומוקפד, מעשנת הבשר שלנו אמינה ואיכותית ויכולה לשדרג מיידית כל נתח וכל ארוחה.

אם חיפשתם מעשנת בשר איכותית, ותרצו לקבל נתחי בשר מעושן איכותיים, עם טעמים עמוקים, עסיסיים, ועם ארומות עישון מדהימות, הגיע הזמן להכיר את היתרונות של מעשנת בשר PRO 402.

מבצע ללקוחותנו הוותיקים

לרגל 20 שנים של יצור מעשנות בשר ותנורי עישון שונים, אנו יוצאים במבצע הוקרה מיוחד ללקוחותינו הוותיקים מאוד !
אנו מציעים עסקת טרייד אין מדהימה ללקוחותינו שרכשו מעשנת בשנים 2000 – 2003 .

הבא את המעשנת הישנה, וקבל מעשנת בשר חדשה מדגם 402 PRO, בהנחה של 50% !!

וכן, יש כפל מבצעים…!

כמובן שזה אינו מבצע מסחרי / עסקי שגרתי, אלא מיועד להוקיר ולהודות ללקוחות וותיקים ונאמנים, שנתנו בנו אמון לפני שנים רבות כל כך.
המבצע יינתן ללקוחות המקוריים בלבד, אשר יציגו אסמכתא לעסקה (חשבונית או קבלה או תעודת אחריות או שובר כרטיס אשראי).

*המבצע עד גמר המלאי 

מעוניינים בתנור עישון גדול במיוחד:

דגם 800 PRO

תנור עישון מסחרי גדול, המיועד ליצרני בשר מעושן, גני אירועים, מסעדות ועוד.

דגם 600 PRO

תנור עישון מסחרי, המיועד למסעדות, שרותי קייטרינג, אטליזים ועוד..