מעשנת בשר – גורמה אצלך בחצר

אל מול שדות הגליל המערבי, אנו, בסדנת ברזל בגשר הזיו, מייצרים מזה 20 שנים (!), מעשנות בשר איכותיות במגוון דגמים. כיצרן המוביל בישראל, אנו גאים ברשימת לקוחותינו. בנוסף ללקוחות פרטיים רבים מספור, רבים מהלקוחות הם מחברות הבשר הגדולות בארץ, רשתות בתי מלון, גני אירועים, מסעדות מוכרות ושפים מפורסמים. כדאי להעיף מבט ברשימה.

כל דגמי מעשנות הבשר שלנו, הן עם מפרט טכני זהה, למעט המידות. למעשה, לקוח המשתמש במעשנת בשר בבית, נהנה מאותן יתרונות של יצרן בשר מעושן, המשתמש בתנור עישון בגודל מסחרי.

מעשנות הבשר שלנו, מסדרת PRO, הן משוכללות ונוחות להפעלה, יותר מכל מעשנת אחרת, עם מספר רב של יתרונות ייחודיים. למשל, הפרדה בין תא הבעירה לתא העישון, מגוף פנימי בין תא הבעירה לתא העישון לבקרה מושלמת, יחידת סחרור לעישון וצלייה אחידים, מגש פחמים מבודד, אפשרות לעישון קר, ניקוי קל ויעיל, ועוד יתרונות רבים.
עם מעשנת בשר ודגים של סדנת ברזל, גשר הזיו, תגיע/י למעדן של בשר מעושן, נימוח בפה, ומותיר טעם של עוד…

מעשנות הבשר שלנו – בחירת השפים בישראל

מעשנת בשר. 402 PRO

מעשנת בשר, מעשנה PRO 402, תוצרת סדנת ברזל, מעשנת גשר הזיו,

מפרט טכני

מעשנת בשר – דגם 402 PRO

קיבולת

עד 10- 15 ק"ג בשר בממוצע

הקיבולת תלויה לא רק בגודל הרשתות אלא גם במשקל הנתחים. אם נעשן דגים קלי משקל... ,אפשר להגיע למשקל כולל נמוך, אבל אם נניח על כל רשת שני נתחים בינוניים של אנטריקוט, כל אחד 2.5 – 2 ק"ג, וסה"כ 4 רשתות, אפשר לחשב ולהגיע לתוצאה מכובדת... כל רשת בגודל 35*35 ס"מ.

מקור אנרגיה

פחמים או עץ או שבבים או נסורת, או שילוב שלהם

מרבית המעשנים משתמשים בפחמים. הסוג הנפוץ בארץ הוא פחם הדרים, המתאים לעישון... אין תלות תמידית בספק יחיד של פלטות יצוקות (פאלטס) לעישון, כפי שקיים במעשנות חשמל / גז. מה עוד שלא ניתן לדעת מה באמת הרכב היציקה של חומר הבעירה, מה הכימיקלים שנוספו להן . גם עלויות הפלטות אינן דבר זניח... חשוב לדעת, כי אנשי מקצוע, שפים, מסעדות, אנשי קייטרינג, משתמשים במעשנות פחמים בלבד. הטעמים המשובחים והארומות הטובות ביותר יתקבלו בעישון עם פחמים או עץ.

בקרה לכניסת אויר לתא הבעירה, לויסות חום ועשן

מגוף פנימי, לויסות מעבר חום ועשן, מתא הבעירה, לתא העישון

בקרה ייחודית ויעילה ביותר, לשליטה על המעבר הפנימי בין תא הבעירה לתא העישון.... באמצעות ידית חיצונית, ניתן לווסת את המעבר, ולשלוט באופן מדויק על הטמפרטורה במעשנת, ועל כמות העשן. להבדיל מהבקרה על כניסת האוויר מבחוץ אל תא הבעירה, הרי שהמגוף מאפשר תגובה מהירה ומדויקת..

תבניות נשלפות לקליטת השומן הנוזל, ולהוספת מים

כל השומן הנוזל מנתחי הבשר נאסף בתבניות מתאימות, ואינו מגיע אל תא הבעירה. לפיכך אינו נדלק ונשרף... להבות אש, ובוודאי להבות הנוצרות משומן העולה באש, מזיקות לתהליך העישון, ויוצרות טעמי לוואי לא רצויים. כל תהליך העישון נעשה באמצעות עשן עדין, העולה מהגחלים הלוחשות, שזהו העשן הרצוי לעישון בשר ודגים. הוספת מים לתבניות, יוצרת אידוי ותרומה לעסיסיות הבשר המעושן.

יחידת סחרור, לפיזור אחיד של חום ועשן

האוויר החם והעשן העולים מתא הבעירה אל תא העישון עולים בסחרור (סירקולציה). ... תכונה ייחודית זו מאפשרת עישון אחיד וצלייה אחידה של כל נתחי הבשר, ללא תלות היכן הם מונחים או תלויים במעשנת. האחידות בעישון ובצליית הבשר מונעים את הצורך לשנות מיקום של הנתחים תוך כדי התהליך, וכן את הצורך להפוך את הנתח.

רשתות נשלפות

הרשתות יושבות בתושבות כפולות. ניתן לשלוף את הרשת יותר ממחצית המהלך, והיא לא תיפול. לנוחיות הכנסת והוצאת נתחים.... ניתן לשלוף את הרשתות העליונות, ולעשן בתליה וגם על הרשתות, בו זמנית.

אפשרות עישון בתליה

בחלק העליון של תא העישון, ישנן תושבות מתאימות לתליית נתחי הבשר. עישון בתלייה מאפשר גם ניצול נכון של תא העישון.

דלת זכוכית לתא העישון

דלת הזכוכית מאפשרת צפייה בנתחי הבשר, תוך כדי תהליך העישון. חוסך כמובן את הצורך בפתיחות מיותרות ואיבוד חום.... דלת הזכוכית נותנת חזות מרשימה ומעוררת תאבון. אמנם, נושא הבידוד חום אינו רלוונטי למתקן הפועל בטמפרטורות של 90-100 מעלות, אולם כדאי לדעת שזכוכית היא אחד החומרים המבודדים ביותר.

פתיחה חזיתית של תא העישון

פתיחה חזיתית של תא העישון מאפשרת גישה ישירה לכל הרשתות, ולכל הנתחים במעשנת. אין צורך לשלוף רשת עליונה כדי להגיע אל הרשת שמתחתיה... פתיחת דלת חזיתית, במתקן שיש בו חום, מונעת את בריחת החום. להבדיל מפתיחה עליונה. פתחת – ברח החום !

טרמומטר אינטגרלי

אפשרות לעישון קר

מעשנת הבשר מותאמת לחיבור מודולרי, ליחידה נפרדת, אשר הופכת את המעשנת, למעשנת בעישון קר. מאפשר עישון קר של בשר, דגים וגבינות.

ידית אחיזה וגלגלים, לשינוע קל

מגש פחמים ייחודי, נשלף

מגש הפחמים בנוי כך שהפחמים מקבלים אוויר גם מחלקו התחתון. כך נוצרת ניצולת גבוהה יותר של הבעירה. כמו כן, מגש הפחמים מבודד וללא מגע לתחתית המעשנת או דפנותיה. כך, כל האנרגיה עוברת אל תא העישון, ולא לגוף.

מגש אפר נשלף

ארובה

יש חשיבות לעישון עם עשן טרי, המגיע מתא הבעירה, למטה, ויוצא מהארובה, למעלה. ארומות העישון המתקבלות מעשן טרי, משובחות יותר מאשר עישון בשר בעשן כלוא.

ניקוי קל

כל האביזרים שרצוי לנקות, נשלפים. רשתות, תבניות השומן, מגש פחמים, מגש אפר. שולפים. מרוקנים. מחזירים.

אחריות מלאה

מידות כלליות (ברוטו)

שטח רצפה: 46 X 46 ס"מ
גובה ללא ארובה: 125 ס"מ

הארובה נשלפת. מוסיפה עוד 30 ס"מ לגובה.

חוברת הדרכה ומתכונים מהודרת

מורכב ומוכן לשימוש

אין צורך בהרכבה. אין הוראות הרכבה.

קיבולת

עד 10- 15 ק"ג בשר בממוצע הקיבולת תלויה לא רק בגודל הרשתות אלא גם במשקל הנתחים. אם נעשן דגים קלי משקל... ,אפשר להגיע למשקל כולל נמוך, אבל אם נניח על כל רשת שני נתחים בינוניים של אנטריקוט, כל אחד 2.5 – 2 ק"ג, וסה"כ 4 רשתות, אפשר לחשב ולהגיע לתוצאה מכובדת... כל רשת בגודל 35*35 ס"מ.

מקור אנרגיה

פחמים או עץ או שבבים או נסורת, או שילוב שלהם מרבית המעשנים משתמשים בפחמים.... הסוג הנפוץ בארץ הוא פחם הדרים, המתאים לעישון אין תלות תמידית בספק יחיד של פלטות יצוקות (פאלטס) לעישון, כפי שקיים במעשנות חשמל / גז. מה עוד שלא ניתן לדעת מה באמת הרכב היציקה של חומר הבעירה, מה הכימיקלים שנוספו להן . גם עלויות הפלטות אינן דבר זניח... חשוב לדעת, כי אנשי מקצוע, שפים, מסעדות, אנשי קייטרינג, משתמשים במעשנות פחמים בלבד. הטעמים המשובחים והארומות הטובות ביותר יתקבלו בעישון עם פחמים או עץ.

בקרה לכניסת אויר לתא הבעירה, לויסות חום ועשן

מגוף פנימי, לויסות מעבר חום ועשן, מתא הבעירה, לתא העישון

בקרה ייחודית ויעילה ביותר, לשליטה על המעבר הפנימי בין תא הבעירה לתא העישון.... באמצעות ידית חיצונית, ניתן לווסת את המעבר, ולשלוט באופן מדויק על הטמפרטורה במעשנת, ועל כמות העשן. להבדיל מהבקרה על כניסת האוויר מבחוץ אל תא הבעירה, הרי שהמגוף מאפשר תגובה מהירה ומדויקת..

תבניות נשלפות לקליטת השומן הנוזל, ולהוספת מים

כל השומן הנוזל מנתחי הבשר נאסף בתבניות מתאימות, ואינו מגיע אל תא הבעירה. לפיכך אינו נדלק ונשרף... להבות אש, ובוודאי להבות הנוצרות משומן העולה באש, מזיקות לתהליך העישון, ויוצרות טעמי לוואי לא רצויים. כל תהליך העישון נעשה באמצעות עשן עדין, העולה מהגחלים הלוחשות, שזהו העשן הרצוי לעישון בשר ודגים. הוספת מים לתבניות, יוצרת אידוי ותרומה לעסיסיות הבשר המעושן.

יחידת סחרור, לפיזור אחיד של חום ועשן

האוויר החם והעשן העולים מתא הבעירה אל תא העישון עולים בסחרור (סירקולציה). ... תכונה ייחודית זו מאפשרת עישון אחיד וצלייה אחידה של כל נתחי הבשר, ללא תלות היכן הם מונחים או תלויים במעשנת. האחידות בעישון ובצליית הבשר מונעים את הצורך לשנות מיקום של הנתחים תוך כדי התהליך, וכן את הצורך להפוך את הנתח.

רשתות נשלפות

הרשתות יושבות בתושבות כפולות. ניתן לשלוף את הרשת יותר ממחצית המהלך, והיא לא תיפול. לנוחיות הכנסת והוצאת נתחים.... ניתן לשלוף את הרשתות העליונות, ולעשן בתליה וגם על הרשתות, בו זמנית.

אפשרות עישון בתליה

בחלק העליון של תא העישון, ישנן תושבות מתאימות לתליית נתחי הבשר. עישון בתלייה מאפשר גם ניצול נכון של תא העישון.

דלת זכוכית לתא העישון

דלת הזכוכית מאפשרת צפייה בנתחי הבשר, תוך כדי תהליך העישון. חוסך כמובן את הצורך בפתיחות מיותרות ואיבוד חום.... דלת הזכוכית נותנת חזות מרשימה ומעוררת תאבון. אמנם, נושא הבידוד חום אינו רלוונטי למתקן הפועל בטמפרטורות של 90-100 מעלות, אולם כדאי לדעת שזכוכית היא אחד החומרים המבודדים ביותר.

פתיחה חזיתית של תא העישון

פתיחה חזיתית של תא העישון מאפשרת גישה ישירה לכל הרשתות, ולכל הנתחים במעשנת... אין צורך לשלוף רשת עליונה כדי להגיע אל הרשת שמתחתיה פתיחת דלת חזיתית, במתקן שיש בו חום, מונעת את בריחת החום. להבדיל מפתיחה עליונה. פתחת – ברח החום !

טרמומטר אינטגרלי

אפשרות לעישון קר

מעשנת הבשר מותאמת לחיבור מודולרי, ליחידה נפרדת, אשר הופכת את המעשנת, למעשנת בעישון קר... מאפשר עישון קר של בשר, דגים וגבינות.

ידית אחיזה וגלגלים, לשינוע קל

מגש פחמים ייחודי, נשלף

מגש הפחמים בנוי כך שהפחמים מקבלים אוויר גם מחלקו התחתון. כך נוצרת ניצולת גבוהה יותר של הבעירה... כמו כן, מגש הפחמים מבודד וללא מגע לתחתית המעשנת או דפנותיה. כך, כל האנרגיה עוברת אל תא העישון, ולא לגוף.

מגש אפר נשלף

ארובה

יש חשיבות לעישון עם עשן טרי, המגיע מתא הבעירה, למטה, ויוצא מהארובה, למעלה. ארומות העישון המתקבלות מעשן טרי... משובחות יותר מאשר עישון בשר בעשן כלוא.

ניקוי קל

כל האביזרים שרצוי לנקות, נשלפים. רשתות, תבניות השומן, מגש פחמים, מגש אפר. שולפים. מרוקנים. מחזירים.

אחריות מלאה

מידות כלליות (ברוטו)

שטח רצפה: 46 X 46 ס"מ
גובה ללא ארובה: 125 ס"מ
הארובה נשלפת. מוסיפה עוד 30 ס"מ לגובה.

חוברת הדרכה ומתכונים מהודרת

מורכב ומוכן לשימוש

אין צורך בהרכבה. אין הוראות הרכבה.

לחץ להגדלה

מבצע

מעשנת בשר דגם 402 PRO , במחיר מבצע: 

(במקום 3515 ₪)

*המבצע עד גמר המלאי ! אפשרות משלוח לכל הארץ.

מתעניין בתנור עישון גדול במיוחד:

דגם 800 PRO

תנור עישון מסחרי גדול, המיועד ליצרני בשר מעושן, גני אירועים, מסעדות ועוד.

דגם 600 PRO

תנור עישון מסחרי, המיועד למסעדות, שרותי קייטרינג, אטליזים ועוד..