You are currently viewing דג מעושן

סוגי דגים מומלצים לעישון:
סלמון (מומלץ בחום…), טונה, פורל, פלמידה.
לנקות את הדג לפי הצורך.

להכין מרינדה:

  • 1 ליטר מים קרים
  • 100 גרם מלח
  • 2 כפות סוכר

להמיס את המלח והסוכר במעט מים חמים. אח"כ להוסיף את הקרים. ניתן להחליף חלק מהמים בכמות שווה של יין לבן או אדום יבש.
להשרות את הדג במרינדה, למשך הלילה.

לפני העישון, לשטוף היטב במים קרים, לספוג בנייר סופג, וליבש מעט במקרר.

למרוח את הדג בתערובת תיבול:

  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • שום כתוש
  • יין לבן
  • מיץ לימון
  • רוזמרין או עשבי תיבול, לפי הטעם

זמן עישון במעשנת: שעתיים
טמפרטורת עישון מומלצת: 90 מעלות.

בתאבון