You are currently viewing אנטריקוט מעושן

מלבד אנטריקוט מעושן, נתחים נוספים של בקר יתנו תוצאות מצויינות.
אין כמו סינטה מעושנת, אסאדו (שפונדרה) מעושן, פריים ריב מעושנות, שפיץ צ'אך מעושן, שייטל מעושן, וחזה בקר (בריסקט) מעושן.
המתכון מתאים לכל הנתחים.

לפני העישון, יש להכניס את נתחי הבשר למרינדה.

מרינדה עבור 5 ק"ג בשר:

  • 1-2 כפות פלפל אנגלי
  • 5 חתיכות ציפורן
  • 1-2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפות פפריקה חריפה
  • 1 ליטר מים
  • 1-2 כפות שום כתוש
  • 7 פלפלונים חריפים
  • 1-2 כפות מלח גס
  • חצי אגוז מוסקט
  • חצי בקבוק יין אדום יבש

ניתן לקלות את התבלינים היבשים במחבת, קלייה קלה, לפני הוספת המים והיין.
להשרות את הבשר בתערובת המרינדה, בכלי פלסטיק או זכוכית, במקרר, למשך 24 שעות לפחות. להפוך מידי פעם.
לעשן 4-5 שעות
טמפרטורה מומלצת: 110-115 מעלות

המלצה: לעשן את נתח האסאדו זמן ארוך יותר. 6-8 שעות. הסבלנות משתלמת…. מובטח !
ולסבלנים במיוחד: 15 שעות של עישון נתח אסאדו יביאו את הנתח למעדן מעולם אחר.