שבבי עץ לעישון

רשימת לקוחות עסקיים

סכין השף הטובה בעולם

סרטים בנושא עישון בשר ודגים

תמונות מאולם היצור

מחשבונים להמרת מידות בישול

הוסף למועדפים

חזרה לדף ראשי

עישון קר

מהו עישון קר
.השיטה הנפוצה והמקובלת לעישון מזון היא שיטת העישון החם, המתבצע בטמפרטורה של 80 עד 120 מעלות
.החום מבשל / צולה את המזון, והעשן מוסיף את הארומה המעושנת
.לעומת זאת, עישון קר היא שיטה להכנת מזון (בשר, דגים, גבינות), ללא חום
בעישון בשר ודגים, יש להכינם לפני תהליך העישון ,באמצעות תיבול וכבישה, אשר גורמים לשימור ויבוש הבשר
.ורק אחר כך ניתן להתחיל בתהליך העישון
,בתהליך של עישון קר, מוזרם אל המזון עשן הנוצר מבעירת פחמים או עץ, בתוספת שבבי עץ המתאימים לעישון
,לקבלת ארומת עישון טובה
.כאשר העשן הינו בטמפרטורת הסביבה, ואינו חם
,עשן שאינו חם מתקבל כאשר מקור העשן (המקום בו בוער העץ ונוצר העשן), נמצא רחוק מהמקום בו נמצא הבשר
,והעשן מגיע אל הבשר באמצעות שרוול ארוך. זרימת העשן לאורך השרוול גורמת לאיבוד החום הנוצר מהבעירה
.כך שהעשן מגיע אל הבשר כשאינו חם
.עישון קר של בשר ודגים הינו תהליך ארוך, בהשוואה לעישון חם. עישון קר יכול לקחת שעות ארוכות, עד מס' ימים


עישון גבינות
.עישון קר של גבינות הינו תהליך פשוט יחסית (בהשוואה לעישון בשר ודג). אין צורך לעשות הכנה לגבינה לפני העישון
...הגבינות המתאימות לעישון הינן גבינות קשות, והטעם המתקבל בעקבות עישון הגבינה הינו טעם ממכר
.זמני עישון מקובלים לגבינות הם בין חצי שעה למס' שעות. בהתאם לטעם ולסוג הגבינה



ניתן לעשן גבינה בעישון קר, אולם בטמפרטורה הגבוהה
,מעט מטמפרטורת הסביבה
.כך שנוצר גם תהליך בישול חלקי של הגבינה, התורם להשבחת הטעם
.כאמור, זמן העישון והטמפרטורה נקבעים ע"פ הטעם וסוג הגבינה









עישון בשר ודגים
.עישון קר של בשר או דג הינו תהליך מורכב, המיועד יותר למקצוענים
.המורכבות נובעת מהצורך להעביר את הבשר בתהליך שימור
,אשר יאפשר לו לשהות בטמפרטורת הסביבה, בזמן העישון, למשך שעות ארוכות או ימים, מבלי להתקלקל
,ומבלי לגרום לסיכון בריאותי. לדוגמא, לצורך עישון דג בעישון קר, יש להשרות את הדג במי מלח בריכוז מסויים
אח"כ לשטוף את הדג, ליבשו, והכל בטמפרטורות מבוקרות. את העישון יש לעשות בטמפרטורה שאינה עולה על
.שלושים מעלות
.גם בשר יש להכין בתהליך הכולל שימוש במלח או ניטריט


















תנור עישון קר

.תנור עישון קר מורכב מיחידת עישון קר, המחוברת באמצעות שרוול קירור אל תנור העישון הרגיל
.יחידת העישון קר יכולה להתחבר אל כל אחד מדגמי המעשנות


מערכת עישון קר
מערכת עישון קר שלימה


יחידת עישון קר
יחידת עישון קר


יחידת עישון קר - מפרט טכני

.פתח כניסת אויר הניתן לויסות, לשליטה על הבעירה והעשן

.מגש אפר נשלף

.שתי ידיות נשיאה

.פתח עליון לחיבור שרוול

.שרוול קירור גמיש, הנפתח לאורך עד 10 מטר




יחידת עישון קר, כולל שרוול (לא כולל תנור עישון) , במחיר 700 ש"ח כולל מע"מ
המבצע- עד גמר המלאי


יצרן: סדנת ברזל, גשר הזיו. טלפון להזמנות: 050-7322930 , 1800-222-678
אספקה בכל הארץ
צור קשר






מתכונים מבצעים תנורי עישון בשר עישון בשר- כל מה שרצית לדעת צור קשר מחשבוני מידות
מתקני אסאדו תנורי עישון מסחריים עישון קר רשימת לקוחות עסקיים סכין שף שבבי עץ לעישון

© 2005-2016 כל הזכויות שמורות